Terug naar het overzicht

Verbeterde nutritionele samenstelling voor onze bereide gerechten

{{1504610362897 | date: 'dd MMMM yyyy'}}

De bereide gerechten van onze eigen merken ondergingen enkele verbeteringen, waardoor ze onder andere een lager zout-, vet- en suikergehalte hebben.

Verse bereide gerechten

Onze nasi goreng en bami goreng bevatten nu tot 50 % minder verzadigde vetzuren, 70 % meer vezels en 33 % minder zout. We vervingen de gekookte ham gewoon door kip en voegden 16,4 % meer groenten toe. In andere gerechten verwijderden we de palmolie en verlaagden we het percentage varkensvlees, waardoor ze minder vetten en verzadigde vetzuren bevatten. In de moussaka verlaagden we ook nog eens het suikergehalte door eenvoudigweg de groentesamenstelling te wijzigen.

Diepgevroren bereide gerechten

Onze diepgevroren bereide gerechten werden op het vlak van receptuur niet zoveel aangepast. Toch werden ze ook nutritioneel verbeterd. De balletjes in tomatensaus van Boni Selection, bijvoorbeeld, bevatten nu 27 % minder vetten, 32 % minder verzadigde vetten, 28 % minder toegevoegd zout en 8 % minder suiker.

Bereide gerechten in blik en bokaal

De ravioli met bolognesesaus van Boni Selection bevat voortaan 13 % minder zout. De vol-au-vent heeft nu 29 % minder zout, 14 % minder vetten en 17 % minder verzadigde vetzuren. Ook voor Everyday zaten we niet stil: het rundvlees in de goulash is nu van hogere kwaliteit, waardoor het gerecht minder vetten en verzadigde vetzuren bevat. De receptuur van de cassoulet werd aangepast, met een daling in suiker-, vet-, en zoutgehalte tot gevolg.

Nieuws overzicht

Geen nieuws items gevonden