Terug naar het overzicht

Fine Food Meat produceert nu ook glutenvrij

{{1523976198529 | date: 'dd MMMM yyyy'}}

Onze vleesverwerkende afdeling Fine Food Meat produceert nu ook gecertificeerd glutenvrije charcuterie voor ons huismerk Boni Selection.

Het gaat om 12 bestaande producten die geen gluten bevatten, en na aanpassingen in o.a. de productievolgorde gegarandeerd glutenvrij zijn en dus het officiële logo mogen dragen. De charcuterie komt in verkoop bij Colruyt (12 referenties) en OKay (10), die zo inspelen op een groeiende vraag naar glutenvrije voeding. Fine Food Meat onderzoekt op termijn welke andere producten een glutenvrij logo kunnen krijgen.

Gegarandeerd glutenvrij

Colruyt Laagste Prijzen vroeg Fine Food Meat vorig jaar om te onderzoeken welke bestaande charcuterie er als glutenvrij verkocht kan worden. In overleg werden er 12 Boni Selection-producten gekozen waarvoor er actie werd ondernomen: garanties opvragen bij de leveranciers, analyses door de kwaliteitsdienst, aanpassingen in de productievolgorde om kruisbesmetting te vermijden van andere producten die wel gluten bevatten, een externe audit en de finale aanpassingen. De kwaliteitsdienst van Fine Food Meat werkte hiervoor de afgelopen maanden nauw samen met aankoop en met productie.

Nieuws overzicht

Geen nieuws items gevonden