Wijnen

Eigen bottelarij

Wist je dat wij zelf een groot deel van ons wijnaanbod bottelen? Dat begon al in de jaren 30 van de vorige eeuw, toen stichter Franz Colruyt hiervoor koos. Op die manier konden we de prijs zo laag mogelijk houden en toch een optimale kwaliteit leveren.

Van ambachtelijk …

Het bottelen van de wijn gebeurde aanvankelijk op een zeer ambachtelijke manier. Er werd een rubberen darm vastgemaakt aan een borstelsteel om die daarna in een vat te stoppen. Vervolgens moest er telkens aan die darm gezogen worden om de flessen te kunnen vullen. Een onwaarschijnlijke toestand, zeker als je bedenkt dat de werknemers van toen vaak nog nooit wijn hadden gedronken, laat staan gebotteld.

… tot hoogtechnologisch

In de jaren 50 kochten we een eerste wijnbottelmachine, die in de bottelarij in Halle werd geïnstalleerd. Om aan een steeds groter wordende vraag tegemoet te kunnen komen en een gevarieerder aanbod te kunnen bieden, openden we in 2007 een nieuwe bottelarij in Ghislenghien. Daar bottelen we vandaag de dag maar liefst 120 verschillende wijnen.

Hygiëne voorop

Onze bottellijn is een hoogtechnologisch pareltje dat in 1 uur maar liefst 12.000 flessen kan bottelen. De lijn staat in een aparte en afgesloten ruimte en wast, spoelt en vult flessen in één circuit. Zo kunnen we werken volgens de strengste hygiëne- en netheidsnormen.

Vakmanschap voorop

Na al die jaren hebben we ons vakmanschap steeds verder uitgebouwd en zijn we blijven zoeken naar innovatieve ideeën. Zo was Colruyt de eerste die in 1979 al de partybox op de markt bracht – een echte trendsetter dus. Bij ons vind je altijd de perfecte wijn voor elke gelegenheid!