80 jaar Graindor

De koffiebranderij van Colruyt Group en haar huismerk Graindor bestaat reeds 80 jaar: tijd voor een kleine rondleiding …

Huisbranderij

Colruyt Group is de enige Belgische verdeler die nog haar eigen koffie brandt. Dit gebeurt al 80 jaar in haar eigen atelier waar we volledige controle over het productieproces en de kwaliteitscontrole hebben. Op deze manier kunnen we jou een uitgebreid aanbod koffies garanderen die geproduceerd zijn volgens de regels van de kunst. Boni Selection, Boni Selection Bio, maar ook Everyday bieden je koffiemerken aan die door ons gebrand zijn.

Een echte kunst!

Onze meester-koffiebranders zijn verantwoordelijk voor het branden: zij ontwikkelen en controleren de smaak van elke koffie. Hiervoor moeten alle zintuigen op scherp staan. Zij testen verschillende samenstellingen en brandgraden uit om zo het juiste koffie-aroma te vinden dat bij jou past. Om steeds dezelfde kwaliteitskoffie te kunnen proeven, moeten de meester-koffiebranders ervoor zorgen dat de smaak hetzelfde blijft in alle samenstellingen.

Duurzaamheid

Colruyt Group besteedt ook aandacht aan een duurzame koffieteelt, één die het milieu respecteert en de levensstandaard van de koffieboeren verbetert. Al onze originekoffies dragen het label Rainforest Alliance. Tegen midden 2017 wil Colruyt Group dat 75 % van de koffiebonen voor de eigen branderij gecertificeerd zijn met een duurzaamheidslabel zoals UTZ, Rainforest Alliance of Fairtrade.

Speciale koffieblend

Onze meester-koffiebrander Kris Durant creëerde een speciale koffieblend, verkrijgbaar in een blik van 500 g gemalen koffie en in cups. Het is een mengeling van arabicabonen uit Ethiopië, Brazilië, Colombia en Honduras, die UTZ-gecertificeerd is. De koffieblend Graindor 80 jaar is een limited edition. Hij zal tot het einde van 2017 aangeboden worden in de winkels van Colruyt en OKay.