Graindor

Wist je dat Colruyt Group als enige Belgische retailer zelf zijn koffie brandt? Op die manier kunnen we heerlijke koffie branden naar ieders smaak en is de kwaliteit gegarandeerd. We besteden ook aandacht aan het duurzaamheidsaspect. Een koffieteelt die het milieu respecteert en de levensstandaard van de koffieboeren verhoogt, dat is waar we naar zoeken als we koffiebonen aankopen.

Pure traditie

Franz Colruyt startte al in 1937 met het branden van koffie in Halle. Ook in moeilijke tijden zijn we altijd blijven doorgaan met het produceren van koffie. Daardoor zijn we erin geslaagd heel wat vakkennis te vergaren én door te geven. In 2007 werd de branderij in Halle te klein en verhuisden we naar een gloednieuwe vestiging in Ghislenghien. Daar brandt, mengt en verpakt onze koffiebranderij meer dan 50 soorten koffie, met verschillende smaken en in verschillende verpakkingen. Onze lange traditie en vakkennis garandeert jou telkens opnieuw een overheerlijk kopje koffie.

Meer controle over kwaliteit, prijs en duurzaamheid

We branden zelf, omdat we zo het productieproces kunnen sturen en nauwgezet opvolgen in elke fase. Produceren in eigen huis werkt ook kostenbesparend. Het geeft ons de ruimte om een correcte prijs-kwaliteitverhouding te voorzien en die ook te garanderen voor onze klanten.

Doorgedreven vakmanschap

Door onze jarenlange ervaring kunnen we veel beter tegemoetkomen aan de behoeften van de consument. We weten hoe we de smaak en de kwaliteit constant kunnen houden. We kunnen ook kort op de bal spelen, omdat de ketting tussen onze productieafdeling, onze winkels en onze klanten niet lang is.

Lokale verankering

Productieafdelingen op eigen bodem passen ook in onze visie op duurzaam ondernemen. Ze houden de productieketen kort en stellen ons in staat om banen te creëren. Daarom blijft Colruyt Group bewust investeren in haar productieafdelingen in België.

Uitgebreide keuze

Onze meester-koffiebrander stelt onze huisgebrande koffies samen op basis van een 60-tal verschillende recepten. Meer dan de helft daarvan zijn recepten voor originekoffies, koffies van één koffieboon en één koffieplantage. De rest zijn recepten voor koffieblends, melanges van verschillende koffiebonen.

Vandaag telt ons assortiment 98 koffies in verschillende vormen: bonen, gemalen, pads, filters en ook cups die geschikt zijn voor Nespresso® toestellen. Dat assortiment verschilt van regio tot regio. In Vlaanderen gaat de voorkeur uit naar zachtere koffies, zoals onze melange Graindor Dessert. In Wallonië drinkt men liever koffies met een kruidige en iets bittere toets, bijvoorbeeld onze melange Graindor Mokka.

Onze meester-koffiebrander kiest alleen voor arabicabonen als hij originekoffies creëert. Die hebben een laag cafeïnegehalte en zorgen voor een milde, volle en fruitige koffie die helder van kleur is. Ze ondergaan een lang en traag brandproces, waardoor de fijne aroma’s van de arabicaboon helemaal vrijkomen.

Zacht, sterk of pittig?

Dat wordt bepaald door de brandgraad van je koffie: hoe lichter gebrand, hoe zachter de smaak. Op de verpakking van Graindor-koffie vind je trouwens altijd de smaak, de herkomst van de koffiebonen en de brandgraad terug. We maken daarbij een onderscheid tussen extra zacht, zacht, medium, sterk en intens. Zo kan jij de koffie kiezen die je het liefste drinkt.

Vers verpakt

Bij Graindor worden alle koffies zo snel mogelijk na het branden verpakt. Een deel van de bonen wordt meteen ingepakt, terwijl het andere deel zo snel mogelijk wordt verwerkt in blikken, filters, packs, pads en cups. Zo blijft het heerlijke aroma van de Graindor-koffies optimaal bewaard. Wist je trouwens dat versgemalen koffie nog moet ontgassen? Daarom hebben de verpakkingen van Graindor een versheidsventiel waardoor de gassen kunnen ontsnappen zonder dat er lucht in de verpakking komt